Predsjedateljica Babić primila učesnike festivala Božićnih pjesama: Zajedničkim nastupima do unapređenja kulturne suradnje

“Kao nekad pred Božić”, 18. festival božičnih pjesama, narodnih igara i običaja, održan je sinoć u dvorani “Dom mladih” u Skenderiji. Ova umjetnička smotra posvećena je katoličkom Božiću, a kao i prethodnih godina posjetioci su imali priliku uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama.

Ovim povodom, predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić upriličila je danas prijem za učesnike sinoćnjeg muzičko - scenskog spektakla, među kojima su, između ostalog bili, Minja Subota, predstavnici Udruge građana Općine Primošten, Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva “Herceg Stjepan-Ljubuški”, kao i Turističke zajednice Županje i Primoštena, članovi grupe “Stijene”, delegacija s Pelješca, kao i umjetnički direktor i autor ovog festivala Mario Pejić.

“Vaše gostovanje i nevjerovatna umjetnička izvedba i energija koju ste podijelili s nama doprinijela je još jednoj odličnoj organizaciji ovog festivala, zbog čega sam vam izuzetno zahvalna. Našim zajedničkim nastupima mi unapređujemo kulturnu suradnju zemalja regiona koje su bez obzira na administrativne granice neraskidivo vezane”, poručila je predsjedateljica Babić koja je svojim umjetničkim nastupom dala doprinos uspješnoj organizaciji ovogodišnjeg festivala.

Tokom prijema konstatovano je kako su osnovni ciljevi organizatora ovoga projekta ispunjeni, jer je stvorena praznična atmosfera koja je značajno obogatila kulturni život Sarajeva i Bosne i Hercegovine, ali i prenijela božićne poruke mira, veselja, radosti i tolerancije, kroz prigodnu muziku, tekst i vizualni događaj.