Predsjedateljica Babić podržala održavanje III internacionalnog baletskog takmičenja osnovnih škola i studija - „Balance“ 2018

Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić danas je ugostila predstavnike Organizacije za promociju savremenog plesa - Tanzelarija, koja već treću godinu zaredom organizira Internacionalno baletsko takmičenje osnovnih škola i studija - „Balance“ 2018.

Na inicijativu predsjedateljice koja uvijek rado podržava izuzetne umjetničke manifestacije, kakva je i ova, u posjeti predsjedateljici su bila i eminentna umjetnička imena iz struke koja su ovoga puta u ulozi žirija na pomenutom takmičenju, i to: Dinko Bogdanić, Milica Bezmarević i Aleksandar Ilić.

“Izuzetna mi je čast ugostiti ovako velika imena, ali prvenstveno želim pohvaliti ove tri mlade i hrabre dame, Natašu Hajdarević, Sveu Thaliu Ćatić i Ivanu Hadzihasanović koje su pokazale nevjerovatnu ljubav prema baletu, umjetnosti, te uložile trud i energiju kako bi sve besprijekorno organizirale. Projekt 'Balance' je od velikog značaja i doprinosa plesnoj umjetnosti i obrazovanju, a uzimajući u obzir da se u našem društvu umjetnost često marginalizira, drago mi je što mogu pružiti podršku i dati na značaju ovom događaju“, kazala je predsjedateljica Babić koja je u znak podrške njihovom radu osigurala adekvatan prostor za održavanje sutrašnjeg gala koncerta.

Dodala je kako “Balance” već sada ima svoje mjesto na umjetničkoj sceni, ali i potencijal za dalji napredak i razvoj.

„S obzirom da je ovo treća godina da se održava, vjerujem kako je vrijeme da se uvrsti u kalendar zbivanja, poput SFF ili MESS festivala. Iako bismo rekli da su još uvijek počeci, od izuzetnog je značaja jer okuplja mlade, talentovane ljude i pruža im mogućnost da pokažu svoje vještine te radi na njihovom daljem razvoju“, naglasila je predsjedateljica Babić.

Inače, u organizaciji udruženja Tanzelarija takmičenja su u toku, a održavaju se od 21. do 23. maja ove godine.