Vlada Kantona Sarajevo

Podrška Ministarstva kulture i sporta KS najboljem bh. paraplivaču Nerminu Memiću

Najboljeg bosanskohercegovačkog paraplivača i člana Plivačkog kluba "Spid" Nermina Memića i  njegovog trenera Amela Kapu ugostio je danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Kako je naveo Memić, on upravo prolazi kroz intenzivne pripreme za nastupajuće Evropsko paraplivačko prvenstvo u Portugalu, koje će se održati za nešto manje od tri mjeseca.

Cilj mu je da ovaj put uđe u finalnu utrku na ovom prvenstvu.

“Na prvenstvu 2018. godine malo mi je nedostajalo da uđem u finale, zato ću ovaj put dati sve od sebe da uspijem”, obećao je Memić. Istakao je kako naporno trenira, a treninzi na Olimpijskom bazenu "Otoka" se održavaju po dva puta dnevno, šest dana u sedmici.

Trener Kapo je naglasio da bi ulazak Memića u finale, bio historijski uspjeh za našu zemlju i prvi put da jedan bh. paraplivač to uspije. Inače, navedeno paraplivačko prvenstvo bit će održano od 16. do 22. maja ove godine.

Ministar Avdić je obećao neophodnu podršku resornog Ministarstva našem najuspješnijem paraplivaču. "Od srca želim da ostvarite zacrtani cilj i postignete vrhunski rezultat, jer ćete tako na najbolji način predstaviti našu zemlju na ovom prestižnom takmičenju", naglasio je ministar Avdić.