Vlada Kantona Sarajevo

Podrška Kantona Sarajevo održavanju Međunarodnog sajma šljive u Gradačcu

Delegacija Kantona Sarajevo koju su činili predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković, ministar privrede Haris Bašić i ministar finansija Amel Kovačević prisustvovala je danas otvaranju 46. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive u Gradačcu.

Ministarstvo privrede KS i ove je godine jedan od pokrovitelja ovog najstarijeg specijaliziranog sajma u Bosni i Hercegovini na kojem svoje proizvode predstavljaju brojni izlagači iz naše zemlje i inozemstva.

Podrškom sajmu Ministarstvo je osiguralo i dio prostora za izlaganje poljoprivrednim proizvođačima s područja Kantona Sarajevo.

Gradačački sajam održava se od 1969. godine s namjerom da se promovira šljiva i proizvodi od šljiva, a potom i agrarni kompleks BiH. Iz godine u godinu pruža priliku izlagačima, poljoprivrednicima i naučnim radnicima, ali i predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH i šire da otvoreno progovore o stanju poljoprivrede i njenom budućem razvoju, kroz prizmu primjene novih naučnih saznanja i tehnologija.

Sajam se održava  do 31. augusta ove godine.