Vlada Kantona Sarajevo

Pino Natur Hotel na Trebeviću obogatit će turističku ponudu Kantona Sarajevo

Povodom današnjeg otvaranja Pino Nature Hotela na Trebeviću, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković obišao je ovaj objekt .

Novi objekt izgrađen  na mjestu nekadašnjeg hotela Prvi šumar zvanično će biti otvoren u 14:00 sati, a svečanom otvaranju će prisustvovati brojne zvanice iz javnog i kulturnog života te  predstavnici medija.

Tarik Jašarević, vlasnik Turističke agencije Relax Tours koja je investitor izgradnje Pino Nature Hotela, naveo je da hotel raspolaže sa 65 ležaja u vrlo luksuznim sobama i sa dva apartmana, od kojih jedan ima 100 metara kvadratnih. U hotelu su i wellness centar, bazeni za odrasle i bebe, igraonica, restoran, te kamin sala i kongresna dvorana.

Sarajevski jedinstveni stil života, bosanska originalnost, toplina, susretljivost i mogućnost raznih vidova rekreacije su ono što daje unikatnost ovom hotelu i to sve na nadmorskoj visini od 1070 metara,  ističu domaćini. 

"Vikendom ovo mjesto posjeti oko 10 000 ljudi, a trudili smo se da sadržaje prilagodimo njihovim potrebama. Kada se u funkciju pusti trebevićka žičara ovaj prostor će dobiti svoj puni smisao", naglasio je Jašarević.

Premijer Konaković je kazao da je riječ o vrhunskom objektu koji će upotpuniti turističku ponudu Kantona.

„Ovdje su objedinjena dva bitna segmenta koja su prioriteti Kantona Sarajevo i u ovoj godini, a to su turizam i zapošljavanje. Ohrabruje nas činjenica da se ovakvi projekti  realizuju, a Kanton Sarajevo će učiniti sve da ih bude i više“, kazao je premijer Konaković dodajući da će pažnja biti posvećena  razvoju infrastrukture na području Zaštićenog pejzaža Trebević.

Priliku za posao u novoizgrađenom hotelu dobilo je 25 radnika.