Pino Natur Hotel na Trebeviću obogatit će turističku ponudu Kantona Sarajevo

Povodom današnjeg otvaranja Pino Nature Hotela na Trebeviću, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković obišao je ovaj objekt .

Novi objekt izgrađen  na mjestu nekadašnjeg hotela Prvi šumar zvanično će biti otvoren u 14:00 sati, a svečanom otvaranju će prisustvovati brojne zvanice iz javnog i kulturnog života te  predstavnici medija.

Tarik Jašarević, vlasnik Turističke agencije Relax Tours koja je investitor izgradnje Pino Nature Hotela, naveo je da hotel raspolaže sa 65 ležaja u vrlo luksuznim sobama i sa dva apartmana, od kojih jedan ima 100 metara kvadratnih. U hotelu su i wellness centar, bazeni za odrasle i bebe, igraonica, restoran, te kamin sala i kongresna dvorana.

Sarajevski jedinstveni stil života, bosanska originalnost, toplina, susretljivost i mogućnost raznih vidova rekreacije su ono što daje unikatnost ovom hotelu i to sve na nadmorskoj visini od 1070 metara,  ističu domaćini. 

"Vikendom ovo mjesto posjeti oko 10 000 ljudi, a trudili smo se da sadržaje prilagodimo njihovim potrebama. Kada se u funkciju pusti trebevićka žičara ovaj prostor će dobiti svoj puni smisao", naglasio je Jašarević.

Premijer Konaković je kazao da je riječ o vrhunskom objektu koji će upotpuniti turističku ponudu Kantona.

„Ovdje su objedinjena dva bitna segmenta koja su prioriteti Kantona Sarajevo i u ovoj godini, a to su turizam i zapošljavanje. Ohrabruje nas činjenica da se ovakvi projekti  realizuju, a Kanton Sarajevo će učiniti sve da ih bude i više“, kazao je premijer Konaković dodajući da će pažnja biti posvećena  razvoju infrastrukture na području Zaštićenog pejzaža Trebević.

Priliku za posao u novoizgrađenom hotelu dobilo je 25 radnika.