Otvorena moderno opemljena zubna ambulanta u Zavodu Mjedenica: Zahvalnice dopredsjedavajućoj Kristić i zastupnici Memić

U Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica” danas je otvorena moderno opremljena stomatološka ambulanta, koja će pružati usluge za 181 dijete, koliko ih boravi u ovoj ustanovi.

Projekt su podržali Skupština i Vlada Kantona Sarajevo, pa je ovim povodom svečanosti prisustvovala i dopredsjedavajuća Skupštine Danijela Kristić i zastupnica Arijana Memić, kako i predstavnici Ministarstva zdravstva, te načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Prisutni su podsjetili da se danas obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, pa je i ovo jedan od načina podrške ovim mališanima.

I Općina Stari Grad kontinuirano pomaže rad ove institucije, a prošle godine su u potpunosti opremili senzornu sobu u Zavodu koju koriste djeca sa poremećajem senzorne integracije, te finansijski podržala projekt za podršku učenicima sa govorno-jezičkim poremećajima u osnovnim školama.

Direktorica Zavoda Mirsada Čakal uručila je dopredsjedavajućoj Kristić i zastupnici Memić zahvalnice, te potcrtala koliko je značajno otvaranje zubne ambulante za djecu, jer će i učenici Zavoda Mjedenica od sada imati punu zdravstvenu zaštitu kada su u pitanju sve usluge koje će biti pružene unutar stomatološke oblasti.