Otvoren novi medicinski punkt hitne pomoći u centru grada: Podržati projekte koji će osigurati bolju zdravstvenu zaštitu naših sugrađana

Medicinski punkt hitne pomoći otvoren je danas u ulici Mis Irbina broj 20. Pomenute prostorije za ovu namjenu dodijelila je Općina Centar na korištenje. Iz Budžeta Općine izdvojeno je 10.000 KM za nabavku savremenog vozila, medicinske i druge neophodne opreme za potrebe rada ovog punkta koji će biti građanima na usluzi 24 sata.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić prisustvovala je događaju i obišla objekt.

"Mišljenja sam da treba podržati sve zajedničke aktivnosti zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo sa lokalnim zajednicama u cilju poboljšanja pružanja zdravstvene zaštite naših građana. Ovakav jedan punkt omogućuje našim građanima dostupnost kada im je život ugrožen, kada se rješava urgentna patologija", rekla je ministrica Sofić.

Cilj otvaranja jednog ovakvog punkta bio je da mobilni tim ljekara bude što bliži životno ugroženim pacijentima.

“Hitna pomoć ima svoje punktove u gotovo svim vangradskim i gradskim općinama, te je veoma bitno da jedna od najfrekventnijih općina u Kantonu Sarajevo ima jedan ovakav punkt jer će od njega koristi imati i građani Općine Stari Grad”, poručio je direktor Zalihić.