Vlada Kantona Sarajevo

Otvoren adaptirani odjel demencije u “Domu za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba”

Novi adaptirani odjel demencije u Kantonalnoj javnoj ustanovi “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” otvoren je danas. Ovaj odjel od sada zadovoljava propisane standarde i u potpunosti je prilagođen potrebama korisnika koji u njemu borave.

Sredstva za njegovu adaptaciju obezbjeđena su iz budžetskih sredstava Općine Centar u iznosu od 25.000,00 KM,  donacije NGO LDS Charities, Church of Jesus Christ of Latter Days Saints u iznosu od 10.000,00 KM i dijelom iz vlastitih sredstava KJU “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba”

Podsjećamo da ranije odjel demencije u svojoj cjelini nije zadovoljavao ni miminum uslova potrebnih za zbrinjavanje i smještaj ovako osjetljive i ranjive grupe korisnika.

Otvaranju ovog obnovljenog odjela prisustvovali su ministrica za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice KS Karolina Karačić, ministrica zdravstva  KS Emira Tanović – Mikulec,predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar Nedžad Ajnadžić te direktori kantonalnih javnih ustanova iz oblasti socijalne zaštite.