Vlada Kantona Sarajevo

Organizator Bentbaša Cliff Divinga uručio zahvalnicu ministru Avdiću

Dino Bajrić, predsjednik udruženja “SporTur”, koje organizira takmičenje u skokovima u vodu Bentbaša Cliff Diving, uručio je danas zahvalnicu ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Samiru Avdiću. Kako je obrazložio Bajrić, Ministarstvo od 2015. godine podržava takmičenje, te su na ovaj način željeli izraziti zahvalnost.

“Nadam se da će Kanton Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta KS ovaj naš projekt podržavati i dalje, jer bi ove godine, nakon dvije godine pandemije, takmičenje trebalo da doživi ekspanziju”, kazao je Bajrić.

Kako je dodao, zamišljeno je da u jeku turističke sezone bude održan moderan sportsko-turistički događaj kakav do sada nije rađen u Sarajevu.

Ministar Avdić čestitao je Bajriću na uspjesima postignutim kroz ovo takmičenje, kojim se doprinosi promociji Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Najavio je nastavak uspješne saradnje.

“Kada je pitanju institucionalna podrška, mislim da ona neće izostati ni ove godine, bez obzira kakve okolnosti bile. Trudit ćemo se da i dalje normalno funkcionišemo i podržavamo sve ono što je izvrsno. To je opredjeljenje ove Vlade i mene, kao ministra. Sve što je dobro za zajednicu, mi ćemo da podržimo. S ovim takmičenjem, u suradnji s Turističkom zajednicom KS, možemo dosta toga postići”, rekao je ministar Avdić.