Održana vanredna sjednica Štaba civilne zaštite KS: Donesena Naredba o angažovanju svih raspoloživih rovokopača na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži

Analiza stanja na području Kantona Sarajevo prouzrokovanog problemima u snabdijevanju stanovništva sa vodom bila je povod danas održane Osme vanredne sjednice Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo.

U cilju stvaranja uslova za efikasniji i brži rad mobilnih timova Službe za vodosnabdijevanje KJKP „Vodovod i kanalizacija” koji su angažovani na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži, Štab je donio Naredbu kojom se naređuje općinskim štabovima civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo, kao i  KJKP „Park“ i KJP „Sarajevo šume“ da ovoj službi ODMAH stave na raspolaganje građevinske mašine - rovokopače sa kojima raspolažu. 

Ove mašine bit će angažovane na urgentnom otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u okviru  mobilnih timova Službe za vodosnabdijevanje.

Mjere zaštite i spašavanja iz donesene Naredbe se provode u cilju sprečavanja nastanka prirodne i druge nesreće na području Kantona Sarajevo, uslijed enormno pogoršanog stanja u snabdijevanju stanovništva vodom prouzrokovanog dugim sušnim periodom i kvarovima na vodovodnoj mreži.