Obilježavanje Evropske nedjelje prevencije raka grlića materice: Iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva pozivaju sugrađanke da se informišu o bolesti

Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo pridružio se akciji obilježavanja Evropske nedjelje prevencije raka grlića, čiji je cilj podizanje svijesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije.

Tim povodom, iz Zavoda pozivaju zainteresirane mlade sugrađanke, koje nisu radile PaPa nalaz, da se jave u prostorije Novog dispanzerskog centra na lokalitetu Otoka (ul. Bulevar Meše Selimovića br.2), na Citološki odjel,  kako bi dobile sve informacije o toj bolesti i njenim uzročnicima.

"Svake srijede od 8:00 do 14:00 sati na tom lokalitetu građanke mogu dobiti neophodnu zdravstvenu uslugu kao i informacije o raku grlića materice. Informacije će pružati klinički citolog dr. Belma Goralija i ginekolog-citolog mr.sci.dr. Emir Muratbegović. Pacijentice se ljekarima mogu obratiti lično ili putem e-maila ndcotoka@zzzm.ba ", navode iz Zavoda.