Vlada Kantona Sarajevo

Naredna 29. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo u ponedjeljak, 28. septembra

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo dogovorio je da se naredna 29. radna sjednica Skupštine održi u ponedjeljak, 28. septembra 2020. godine, sa početkom u 10:00 sati. I ova sjednica će biti organizirana online, te emitovana uživo u programu TVSA.

Kako je planirano, na samom početku zasjedanja, nakon zastupničkih pitanja i inicijativa, razmatrat će se prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo, po hitnom postupku.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih.

Zastupnici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu  između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt „Javni prevoz Sarajevo Dio 3“.

Dalje će biti razmatran i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o zamjeni nekretnina između Kantona Sarajevo i Omerbašić Nurije, u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH, radi izgradnje dvocijevnog tunela „Kobilja glava“ - saobraćajnica I transverzala od granice sa Općinom Centar do kraja tunela u Vogošći.

Na ovoj sjednici zastupnici će analizirati i Prijedlog odluke o usvajanju "Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2020. godinu".

Zatupnici će razmotriti prijedloge 11 odluka o davanju saglasnosti na ugovore o kupovini stanova i to za: Amela Ajdinovića, Dženanu i Sadika Dautović, Larisu i Goricu Drinjaković, Benjamina Buzara, Kemala Plakala, Nedima i Nejru Čaušević, Jasmina Kepeša, Pašu Kahriman, Sanelu Mirvić, Salmira Kaplana, te Nadu Polunić.