Vlada Kantona Sarajevo

Ministarstvo zdravstva KS: Počela primjena elektronskih recepata u apotekama JU „Apoteke Sarajevo“

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane koji su osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a da je jučer, 08. aprila 2015. godine, počela primjena elektronskih recepata u apotekama koje posluju u sastavu JU „Apoteke Sarajevo“. 

Ova usluga je omogućena u okviru pilot-projekta pod nazivom „Elektronski recept“  koji se implementira u zdravstvenom sistemu Kantonu Sarajevo kao dio strateškog on-line informacionog sistema.

„Uključivanjem JU 'Apoteke Sarajevo' u projekt 'Elektronski recept', Ministarstvo zdravstva KS-a na čelu sa ministricom Emirom Tanović-Mikulec je otklonilo višemjesečni problem nefunkcionisanja elektronskih recepata u poslovnim jedinicama ove javne ustanove. Elektronski recepti su na taj način postali dostupni građanima jednako kao i u drugim privatnim apotekama i privatnim zdravstvenim ustanovama“, obavještavaju iz ovog  ministarstva. Iz Ministarstva zdravstva KS-a također ističu da je ova aktivnost uspješno realizirana zahvaljujući posredovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.