Vlada Kantona Sarajevo

Ministarstvo spremno podržati Omladinski rukometni klub Bosna

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić danas je primio delegaciju Omladinskog rukometnog kluba (ORK) Bosna, na kojem su, članovi ovog kluba upoznali ministra s rezultatima koje su ostvarili u prethodnoj sezoni. Najveći rezultat za ovu mladu ekipu je, svakako, osvojeni premijerligaški status.

Također, bilo je riječi o planovima i aktivnostima koje ovaj klub čeka u narednoj takmičarskoj sezoni.

Ministar Alikadić je rekao kako prati rad ORK Bosne, i da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, te je najavio da će resorno ministarstvo nastaviti aktivno raditi na promociji sporta i podršci premijerligašima i sportu u Kantonu Sarajevo općenito.

Ministarstvo će nastaviti pomagati u odvijanju trenažnog procesa kroz djelimično plaćanje troškova korištenja dvorana.

Svjesni negativnih efekata pandemije koronavirusa na sve segmente društvenih aktivnosti, Uprava kluba nastoji spremno dočekati završetak ove trenutne situacije, kako bi ekipi obezbijedila što bolje uvjete za rad i takmičenje u novoj sezoni.

"Raduje nas činjenica da će Ministarstvo kulture i sporta KS, koje je i do sada aktivno pomagalo rad ORK Bosna, i u budućnosti nastaviti pružati podršku našem klubu“, poručili su gosti.

Ovom prilikom, zahvalili su se Ministarstvu kulture i sporta, kao i ministru Alikadiću na razumijevanju, povjerenju i spremnosti da podrže projekt novog, odnosno starog premijerligaša, uz obećanje da će i oni dati sve od sebe da to opravdaju dobrim rezultatima.