Ministarstvo kulture i sporta ponovno podržalo odlazak Nadira Hajre na prestižno takmičenje u Ameriku

Nakon što je dobio poziv da u julu mjesecu učestvuje na prestižnom svjetskom takmičenju "Dallas Europa Games 2018", ministar kulture i sporta Mirvad Kurić ugostio je danas Nadira Hajru, jedinog bosanskohercegovačkog bodybuilderom sa cerebralnom paralizom.

On je jedini bodybuilder iz BiH koji je u ovom zdravstvenom stanju uspio izboriti učešće na pomenuto takmičenje. Svojim trudom i voljom dokazao je da prepreke za uspjeh ne postoje.

Ministar Kurić konkretno je podržao mladog bodybuildera te mu zaželio da i ovaj put postigne dobre rezultate. Istakao je da se sportistima mora odati priznanje za njihovo učešće i uspjeh na svjetskim takmičenjima.

Ovog sportistu je posebno ganula činjenica što je ministar Kurić s istinskom željom da mu pomogne, ali s razumijevanjem, kojeg, danas malo ljudi ima, shvatio koliki je značaj za našu zemlju promocija jednog sporta koji je još u povojima.

"Želim se zahvaliti ministru Kuriću i Ministarstvu kulture i sporta što kontinuirano podržavaju moj rad", naglasio je Hajro.

Poručio je svim onima koji ne znaju da je bodybuilding sport zdravog i lijepog izgleda.