Ministarstvo kulture i sporta KS novčano će nagraditi plivačkog superheroja Ismaila Zulfića

Dječaka Ismaila Zulfića, plivačkog superheroja iz Zenice koji je proteklog vikenda ostvario još jednu pobjedu na regionalnom takmičenju u Zadru i  njegovog trenera Amela Kapu ugostio je danas  ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Osmogodišnji dječak, član  Plivačkog kluba “Spid” Sarajevo, savladao je konkurenciju u takmičenju na 50 metara leđno i time donio još jednu pobjedu svom klubu i BiH.

“Ponosni smo na vaše uspjehe i rezultate, ali i sve ono što klub radi i po čemu je jedinstven u BiH i šire. Naša je obaveza da vam kreiramo uvjete za rad i pružimo podršku jer vi zaista jeste jedinstveni po mnogo čemu, naši najbolji reprezenti u svijetu i najsjajniji dio naše bh. stvarnosti”, rekao je ministar Kurić ovom prilikom. Najavio je da će Ministarstvo nastaviti podržavati rad PK “Spid” ali i novčano nagraditi ovog sjajnog dječaka. Zaželio mu je još mnogo sportskih uspjeha, kao i njegovim drugarima.

Za ovog uspješnog dječaka nema predaha. Nakon Zadra, putovat će u Sloveniju,  gdje ga očekuje novo takmičenje, naveo je trener. Ne krije da s nestrpljenjem očekuje da i tamo pokuša isplivati prvi.

U znak zahvalnosti na kontinuiranoj podršci Ministarstva ovom klubu ministru Kuriću je ovom prilikom uručena zahvalnica.