Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Vranić: Osigurat ćemo 1.500 testova za testiranje navijača FK “Sarajevo”

“Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je ranije osiguralo 1.300 besplatnih antigenskih testova za prvu međunarodnu utakmicu FK ‘Velež’, a također planira osigurati 1.500 testova za testiranje navijača FK ‘Sarajevo’, uoči njihove međunarodne utakmice koja se igra u četvrtak na stadionu Koševo”, najavio je danas ministar zdravstva Kantona Sarajevom, prof.dr. Haris Vranić.

Naglasio je i kako se ovom odlukom željelo podržati održavanje prvih međunarodnih utakmica nakon skoro dvije godine i poslije popuštanja epidemioloških mjera.

Dodao je i da resorno ministarstvo nikada nije planiralo obezbijediti ovu vrstu testiranja za sve međunarodne i druge utakmice Premijer lige BiH.

“Navijači svih naših klubova dužni su, kao i svi građani Kantona Sarajevo, da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, čiji je cilj zaštita od zaraze koronavirusom”, istakao je ministar Vranić.

Kako je planirano, testiranja sa ovim testovima će se vršiti u četvrtak, 15.07.2021. godine, u periodu od 09:00 do 18:00 sati na drive-in punktu Vrbanja.

Također je kazao kako će troškove svih eventualnih budućih testiranja ove vrste snositi sami organizatori utakmica.