Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Samir Avdić ugostio gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je danas gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i njegove saradnike sa kojima je, kako je istaknuto, dogovoren nastavka dobre saradnje i međusobnog prijateljstva.

Sastanak sa delegacijom Novog Pazara ministar Avdić je ocijenio važnim i vrijednim, te istakao da su dobre veze između Sarajeva i Novog Pazara najbolji primjer približavanja i spajanja ljudi i gradova.

"Među našim gradovima ima mnogo potencijala za saradnju, pogotovo na poljima kulture i sporta. Dogovoreno je održavanja "Dana Sarajeva" u Novom Pazaru, a vrijeme pred nama ćemo iskoristiti na najbolji mogući način kako bi Kanton Sarajevo, Novi Pazar i Sandžak povezali u zajedničkom interesu i duhu iskrenog prijateljstva", poručio je ministar Avdić.

Planirano je održavanje zajedničkih sportskih turnira i takmičenja, sportskih priprema, pozorišnih predstava, koncerata i drugih sportskih i kulturnih manifestacija.

Kako je nakon sastanka istakao gradonačelnik Biševac, saradnja sa Kantonom Sarajevo je od velikog značaja za grad i stanovnike Novog Pazara.

"Nakon pauze koju smo napravili zbog pandemije, sada želimo unaprijediti našu saradnju, a kultura i sport su oblasti koje istinski zbližavaju ljude i gradove. 'Dani Sarajeva' u Novom Pazaru i obrnuto, 'Dani Novog Pazara' u Sarajevu su prilika da građani upoznaju i vide brojne sadržaje koje možemo predstaviti jedni drugima. Danas je u Sarajevu premijera filma autora Sabahudina Topalbećirevića, 'Novi Pazar - grad koji rađa šampione', i drago nam je da se i na ovaj način možemo predstaviti građanima Sarajeva”, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac.