Ministar Nenadić sa predstavnicima Saveza udruženja logoraša KS: Predloženi mogući i zakoniti modeli rješavanja statusnih i organizacijskih problema

Ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić održao je sastanak sa predstavnicima Saveza udruženja logoraša KS koje je predvodio njihov predsjednik Sabahudin Šehić.

Tom prilikom, predstavnici Saveza upoznali su ministra s programskim i drugim aktivnostima, sa posebnim akcentom na njihovo statusno organiziranje te problemima u registraciji i funkcioniranju ovog saveza koje u Kantonu djeluje kao udruženje građana.

Ministar Nenadić je predložio predstavnicima ovog saveza moguće i zakonite modele rješavanje njihovih problema, posebno onih vezanih za njihovo funkcioniranje, a koje se odnose na održavanje skupštine i implementaciju njenih zaključaka.

Najavio je i da će o njihovom problemu razgovarati sa ministrom za boračka pitanja KS Muharemom Fišom u okviru čije nadležnosti ovo udruženje funkcionira.

Svi učesnici ovog sastanka konstatirali su međusobno dobru saradnju.

Predstavnici Saveza zahvalili su se ministru Nenadiću i iskazali očekivanja da će se statusna pitanja u okviru njihovog saveza riješiti što prije.

Ministar Nenadić je nagovijestio da će prema dokumentaciji i činjeničnom stanju koje je zaprimio u Ministarstvu, a uz konsultacije sa predstavnicima Ministarstva za boračka pitanja KS, sva njihova administrativna pitanja biti riješena u najskorije vrijeme, jer je jedan od problema upravo posljedica trenutne statusne neorganiziranosti ovog saveza tj. dosadašnjeg načina funkcioniranja većeg broja udruženja, čiji su osnivači općinske organizacije.

„Ipak, ovaj problem ćete morati riješiti unutar svog saveza i kao takvi nastupati prema Ministarstvu u čije ime mogu reći da će u svakoj narednoj situaciji promptno djelovati“, naglasio je ministar Nenadić.