Ministar Kurić ugostio sportistkinju godine džudistkinju Larisu Cerić

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas bosanskohercegovačku džudistkinju Larisu Cerić, sportistkinju godine, prema ocjeni Olimpijskog komiteta, Nezavisnih novina i njenog trenera Branislava Crnogorca.

Ovom prilikom ministar Kurić je našoj uspješnoj sportašici čestitao na cjelokupnom uspjehu u ovoj godini, drugom mjestu na Svjetskom prvenstvu, trećem mjestu na Evropskom prvenstvu i zlatnoj medalji na Grand Prix Zagreb 2017.

“Izuzetno smo ponosni na uspjehe mladih sportaša Bosne i Hercegovine. Zato će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo dodijeliti džudistkinji Larisi Cerić novčanu nagradu za uspjeh i vrhunske rezultate u ovoj godini. Nastavit ćemo pružati podršku našim najboljim sportskim ambasadorima, te raditi na poboljšanju infrastrukture kako bi obezbijedili što bolje uslove za njihove pripreme”, naglasio je ministar Kurić.

Trener Crnogorac ovim povodom je rekao da je džudo u Bosni i Hercegovini najtrofejniji olimpijski sport i to zahvaljujući Ministarstvu kulture i sporta KS, a naročito zalaganju ministra Mirvada Kurića.

"Iz dubine srca zahvaljujem Ministarstvu kulture i sporta, a posebno ministru Kuriću koji od početka svog mandata podržava moj rad", naglasila je Larisa Cerić.