Ministar Kurić prisustvovao snimanju prve klape kratkog igranog filma „Sreća“ Nedima Karalića

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić prisustvovao je jučer snimanju prve klape kratkog igranog filma „Sreća“, redatelja i scenariste Nedima Karalića. Ovaj film je jedan od 29 projekata iz oblasti kinematografije koje je resorno ministarstvo sufinansiralo u zadnje dvije godine. 

Ministar Kurić je čestitao kolegama, te im poželio sreću u radu.

„Drago mi je da imamo mlade nove snage koje trebamo podržavati jer su oni budućnost bosanskohercegovačkog filma“, rekao je Kurić.

„Nakon inicijalnog kontakta i predstavljanja projekta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je brzo reagovalo i odlučilo pružiti podršku produkciji filma 'Sreća', koji je dvije godine bio na čekanju radi nedostatka fondova za realizaciju. Na tome sam im izuzetno zahvalan jer bez podrške Ministarstva danas ne bi bilo prve klape. Film ćemo snimati narednih pet dana, dok će postprodukcijske aktivnosti biti realizovane do septembra ove godine“, kazao je Karalić.

U filmu, koji se bavi našom svakodnevnicom i potragom za srećom, glume bh. glumci: Mirsad Tuka, Selma Alispahić, Nermin Tulić, Gordan Vraćar i Džana Džanić. Producent je Hamdija Karalić, uime Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti „Grad umjetnosti“, dok je direktor fotografije Almir Švrakić.