Ministar Kurić pozvao sugrađane da učestvuju u 11. biciklističkoj vožnji Giro di Sarajevo

Ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić danas je prisustvovao konferenciji za medije povodom organizacije tradicionalne biciklističke vožnje Giro di Sarajevo koja se u svom jedanaestom izdanju održava u nedelju 2. septembra, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

„Udruženje Giro di Sarajevo je ozbiljan partner sa kojim imamo odličnu saradnju i podržavamo sve njihove aktivnosti u cilju afirmiranja biciklizma i podizanja kvaliteta života građana u Sarajevu. Njihovim zalaganjem u našem gradu poboljšana je biciklistička infrastruktura, a rezultati njihovog rada na popularizaciji biciklizma su vidljivi. Ministarstvo kulture i sporta KS će i u narednom periodu podržavati rad Udruženja pred kojim je realizacija niza značajnih projekata. Biciklista sam i u nedjelju ću voziti Giro di Sarajevo. Zato ovim putem pozivam naše sugrađane da nam se pridruže u što većem broju“, kazao je ovim povodom ministar Kurić.

Emir Hulušić, menadžer projekta u ime domaćina Udruženja Giro di Sarajevo zahvalio se ministru Kuriću što je ideje Udruženja Giro di Sarajevo prihvatio kao kvalitetne i važne za cijelu zajednicu.

„Ove godine Giro vozimo pod sloganom 'Krug naprijed'. Taj pomak smo ostvarili uz veliku podršku Ministarstva kulture i sporta KS koje je ove godine podržalo naše projekte namijenjene svim generacijama biciklista“, rekao je Hulušić.