Ministar Kurić otvorio 12. Sarajevski polumaraton pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS

Ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić jučer je otvorio 12. Sarajevski polumaraton koji se ove godine realizuje pod generalnim pokroviteljstvom resornog ministarstva.

Otvarajući ovo manifestaciju, ministar Kurić je pozdravio sve učesnike trke i rekao: "Izuzetno je važno, za dobrobit svih građana, podržavati ovakve sportske manifestacije. Čestitam organizatorima 12. Sarajevskog polumaratona na dobroj organizaciji. Ministarstvo kulture i sporta je generalni pokrovitelj uz finansijsku podršku od 20.000 KM. Obzirom da je riječ o novcu građana Kantona Sarajevo, smatram da su organizatori trebali osloboditi građane Sarajeva, učesnike polumaratona, plaćanja kotizacije za učešće ili je barem značajno umanjiti", izjavio je Kurić.

Ministar je na kraju dodao da je Ministarstvo kulture i sporta KS spremno i iduće godine biti pokrovitelj Sarajevskog polumaratona, ali da će, u cilju daljnje promocije sporta u Kantonu Sarajevo, insistirati da učešće u ovoj sportskoj manifestaciji za sve učesnike iz Kantona bude besplatno.