Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Kurić i načelnik Smajić potpisali Sporazum o sufinansiranju izgradnje atletske staze na Stadionu „Hakija Mršo“

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić potpisao je danas Sporazum o sufinansiranju izgradnje atletske staze na Stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći sa načelnikom ove općine Edinom Smajićem.

Nakon današnjeg potpisivanja ovog sporazuma načelnik Smajić je istakao kako je ovo za sve Vogošćane izuzetno značajan projekt te uputio riječi velike zahvalnosti ministru Kuriću i Ministarstvu kulture i sporta KS.

„Atletika u Vogošći se intenzivno razvija, a bez ovih sredstava i projekta bolje uslove našim atletičarima ne bismo mogli omogućiti. U pitanju je projekt vrijedan oko 600.000 KM s kojima će se osigurati svi potrebni uvjeti za razvoj atletike, ali i odvijanje i drugih sportskih takmičenja“, objasnio je načelnik Smajić.

Dodao je i kako će u realizaciji ovog projekta Općina učestvovati svojim namjenskim sredstvima, jer tako uvijek i čini.

„Ministarstvo je prema ovom sporazumu izdvojilo 150.000 KM za realizaciju ovog projekta, i na taj način nastavilo sa uspješnom saradnjom sa Općinom Vogošća“, kazao je ministar Kurić ovom prilikom.

Naglasio je kako je u interesu Ministarstva kulture i sporta razvoj infrastrukture, pogotovo kada je u pitanju atletika.

Baš zbog toga ministar Kurić je najavio izgradnju sportske atletske dvorane koja bi umnogome olakšala provođenje trenažnog procesa za sve naše atletičare, pogotovo u zimskom periodu.