Ministar Kurić: 70.000 KM za sportsko igralište u Općini Vogošća

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić i Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika za komunalne poslove, uime načelnika Općine Vogošća, danas su potpisali Sporazum o sufinansiranju izgradnje vanjskog sportskog igrališta u Vogošći u iznosu od 70.000 KM.

„Ovo je nastavak saradnje Ministarstva i Općine Vogošća. Mi smo i prošle godine uložili u sanaciju sportske dvorane. Ove godine je to sportsko igralište, jer u ovoj Općini imamo jake sportske klubove, kao na primjer Rukometni klub 'Vogošća'. Njihov put ka Evropskoj ligi ćemo svakako podržati. Dakle, radimo na jačanju ove Općine, kako u infrastrukturnoj oblasti sporta, tako i u klupskoj koja daje vidljive rezultate“, kazao je ministar Kurić.

Pomoćnik načelnika Kadrić se, ovom prilikom, zahvalio Ministarstvu kulture i sporta KS, a naročito ministru Kuriću koji je našao način da Općini Vogošća pomogne u izgradnji sportskog igrališta.

„Ovdje se radi o dugogodišnjem problemu učenika Osnovne škole koji tokom ljetnog perioda nemaju adekvatno mjesto za sportske aktivnosti. Mi smo ovaj problem prepoznali i uz pomoć Ministarstva uspješno radimo na rješavanju. Ovo je još jedan dokaz odlične saradnje Ministarstva kulture i sporta KS i Općine Vogošća kada je u pitanju podrška mladima, a posebno sportu u našoj Općini“, istakao je Kadrić.