Ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić i austrijski ambasador Martin Pammer: Uspješna saradnja u oblasti kulture će se nastaviti

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić razgovarao je danas s ambasadorom Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Martinom Pammerom o saradnji koju je tokom prošle godine Austrijska ambasada ostvarila sa Ministarstvom u realizaciji prvog „Austrijskog bala“, kao i dugogodišnjoj saradnji sa Sarajevskom filharmonijom.

Ovom prilikom, ambasador Pammer se zahvalio na kontinuiranoj podršci Ministarstva kulture i sporta KS i pohvalio pojačane aktivnosti Ministarstva, posebno saradnje koje su ostvarene na različitim nivoima vlasti i u drugim bosanskohercegovačkim kantonima.

Ministar Kurić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom resornog ministarstva i Ambasade Austrije te naglasio kako će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo pružiti jednaku podršku održavanju Drugog austrijskog bala u Bosni i Hercegovini koji će biti upriličen u sarajevskoj Vijećnici 12. maja, ove godine.