Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Avdić ugostio najbolju bh. biciklistkinju Lejlu Tanović: Institucionalna podrška uspješnim sportistima je vrlo važna

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je danas najbolju bosanskohercegovačku biciklistkinju Lejlu Tanović sa kojom je razgovarao o protekloj sezoni koja je za našu sportistkinju bila izuzetno uspješna.

U najuspješnijoj sezoni u karijeri, Tanović je uspjela ući među deset najboljih svjetskih biciklistkinja kada je brdski biciklizam u pitanju, zauzevši osmo mjesto.

"Ovo je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, ali i njen lični uspjeh. Iskreno vjerujem da ćemo kao resorno ministarstvo sve planove i programe koje Lejla ima za narednu sezonu nastaviti da podržavamo. Vrlo je važna institucionalna podrška uspješnim sportistima, kako bi im pomogli u ostvarivanju njihovih ciljeva", rekao je nakon ovog prijema ministar Avdić.

Lejla Tanović se zahvalila ministru Avdiću na podršci zahvaljujući kojoj je nastupila na dva takmičenja Svjetskog kupa i na kojima je osvojila dvije srebrne medalje.

"Pored toga, plasman na osmo mjesto u svijetu zaista mi daje veliku motivaciju za dalje. Zajedno sa podrškom koju mi pruža Ministarstvo kulture i sporta KS, sigurna sam da ću naredne godine uspjeti na nastupim na svih šest takmičenja Svjetskog kupa, te dodatno popravim svoj trenutni plasman. U svakom slučaju se radujem narednoj godini i svim budućim takmičenjima", kazale je Tanović.

Naša biciklistkinja je nastupila i na Svjetskom prvenstvu u Italiji, gdje je osvojila 15. mjesto, dok je na Evropskom prvenstvu u Švicarskoj bila 11.