Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Avdić potpisao anekse: Dodatna sredstva za sportsko-rekreativni centar na Dobrinji, produženi rokovi za dvoranu u Hrasnici i KSC Vogošća

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov s načelnicima, odnosno predstavnicima tri općine potpisali su danas anekse ranije potpisanih ugovora i sporazuma.

S načelnikom Općine Novi Grad Semirom Efendićem potpisan je Aneks Ugovora o zajedničkoj izgradnji kompleksa objekata, sportsko-rekreativnog centra s otvorenim bazenom i pratećim sadržajem i platformom iznad rijeke Dobrinje. Aneksom su osigurana sredstva u iznosu od 500.000 KM za kotlovnicu za zagrijavanje u okviru spomenutog centra.

Sa šeficom kabineta načelnika Općine Ilidža Lejlom Abazović ministar Avdić i direktorica Barlov potpisali su Aneks Sporazuma o sufinansiranju projekta “Izgradnja sportske dvorane u Hrasnici”, dok su sa v.d. načelnikom Općine Vogošća Migdadom Hasanovićem potpisali Aneks Sporazuma o sufinansiranju projekta dogradnje i nadziđivanje upravne zgrade Kulturno sportskog centra Vogošća - "Jasmin Isanović Žuti".

Današnjim aneksima produžava se rok za realizaciju Sporazuma s Općinom Ilidža do 30.06.2023. godine, odnosno Sporazuma s Općinom Vogošća do 31.12.2023. godine.