Vlada Kantona Sarajevo

Ministar Avdić: Gostima iz Beograda smo uputili izvinjenje i poručili da su u Sarajevo uvijek dobrodošli

O nemilim događajima na Ilidži koji su se sinoć dogodili u Hotelu Hils na Ilidži za vrijeme održavnja međunarodnog malonogometnog turnira, kada su napadnuti roditelji igrača Fudbalskog kluba "Zvezdara" iz Beograda, pri čemu je došlo do povređivanja jednog od njih, oglasila se i Vlada Kantona Sarajevo.

Povodom ovog zaista nemilog i nasilnog događaja, ministri kulture i sporta KS Samira Avdića i MUP-a KS Admir Katica, zajedno sa gradonačelicom Sarajeva Banjaminom Karić, odmah su došli na mjesto ovih dešavanja, gdje su razgovarali sa članovima FK "Zvezdara" i roditeljima igrača, u prisustvu službenice Ambasade Republike Srbije.

„Jutros rano smo gradonačelnica i ja posjetili ozlijeđnog roditelja nakon čega sam otišao u hotel Hils gdje sam se obratio dječacima i djevojčicama, trenerima i roditeljima igrača ovog kluba. Zbog ovog nasilnog događaja, izvinuo sam se u naše ime, te naglasio da je Sarajevo bilo i biće otvoren grad, kao i da su u njega uvijek dobrodošli“, istakao je nakon ovog susreta ministar Avdić.

On je najavio da će danas zajedno sa gradonačelnicom Karić biti upriličen oproštajni susret s gostima iz FK "Zvezdara" iz Beograda nakon čega će, kako ističe ministar Avdić, u prijateljskoj atmosferi biti ispraćeni iz Sarajeva.

Kako je javnost već informisana, MUP Kantona Sarajevo je priveo vinovnike ovih nemilih događaja koji će biti tretirani u skladu sa predviđenim zakonskim procedurama.