Komisija za sigurnost Skupštine KS: Na raspolaganje staviti sve resurse u cilju lišenja slobode ubice policajca

Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo nakon ubistva pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića i aktivnosti koje se poduzimaju na terenu, uključujući osiguranje manifestacije EYOF, razmatrani su na današnjoj vanrednoj sjednici Komisije za sigurnost Skupštine KS.

“Komisija podržava sve aktivnosti Vlade Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije KS,  te drugih policijskih agencija koje učestvuju u potrazi za ubicom policajca Mahira Begića. Molimo nadležne policijsko-pravosudne institucije da stave na raspolaganje sve resurse kako bi ovaj slučaj rasvijetlili i što prije uhvatili počinioca ubistva policajca Begića”, saopšteno je iz Komisije za sigurnost.

Iz Komisije pozivaju građane Kantona Sarajevo da dostave policiji  sve informacije koje bi mogle pomoći u lociranju i hapšenju osobe osumnjičene za ubistvo.

Također je upućena zahvalnost svim novinarima i medijima na profesionalnosti koju su pokazali u praćenju i prezentiranju rada policijskih agencija na rasvjetljavanju ubistava u Podorašcu i Tarčinu,  uz molbu da nastave pratiti aktivnosti Vlade i MUP-a Kantona Sarajevo u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja građana.