Vlada Kantona Sarajevo

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo 41. radnu sjednicu zakazao za 24. april

Članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo (SKS) dogovorili su da se naredna 41. redovna radna sjednica održi u utorak 24. aprila ove godine s početkom u 10:00 sati.

Usaglašen je dnevni red ove sjednice, prema kojem će zastupnici i na ovoj sjednici, nakon zastupničkih pitanja i inicijativa, razmatrati informacije privremenog upravitelja KJKP “GRAS” d.o.o. Sarajevo o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju ovog preduzeća te Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo.

Na dnevnom redu bit će i prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o komunalnoj čistoći i Zakona o  komunalnim djelatnostima i to po hitnom postupku te Nacrt zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja vršilaca dužnosti predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „GRAS“ d.o.o. Sarajevo.

Raspravljat će i o prijedlozima odluka o davanju saglasnosti na programe rada sa finansijskim planom 12 javnih kulturnih ustanove za ovu godinu, i to:Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Pozorišta mladih Sarajevo, Kamernog teatra ‘55 Sarajevo, Sarajevskog ratnog teatra – SARTR, MESS - Međunarodnog teatarskog festivala - Scena MESS, Muzeja Sarajevo, Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, Historijskog arhiva Sarajevo, Biblioteke Sarajeva, Muzeja „Alija Izetbegović“ Sarajevo te Centra za kulturu Kantona Sarajevo.

U dnevni red ove sjednice uvršten je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo sa Finansijskim planom za 2018. godinu.

Bit će razmatran i Izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata „IKRE“ sa izvještajem o finansijskom poslovanju za 2017. godinu te Program rada sa finansijskim planom ovog fonda za 2018. godinu.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo i Izvještaj o radu Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo za 2017. godinu.

Dnevni red i ove sjednice bit će okončan Informacijom o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada Kantona Sarajevo.