Kanton Sarajevo nastavit će podržavati uspješne mlade sportiste

Početkom novembra u Moskvi šesnaestogodišnji Sanjin Pehlivanović osvojio je titulu svjetskog prvaka u disciplini “9-ball”. Ovim povodom, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar kulture i sporta Mirvad Kurić primili su ovog sjajnog dječaka koji je bilijar zavolio još kao dijete, ne znajući da će to danas biti i njegova profesija.

Uz velika odricanja, talentovani Sanjin uspio je postati vrhunski u sportu kojim se bavi.

Po njegovim riječima, nikada bolje nije odigrao turnir.

U polufinalu i finalu igrao je sa Joaquinom Capitom iz Hong Konga koji spada u red najboljih igrača u njegovoj konkurenciji.

“Pobijedio sam ga rezultatom 9:1, dok sam Poljaka Zielinskog u polufinalu dobio s 9:4”, prisjetio se Sanjin.

Tokom prijema, istaknuto je kako su rijetki oni koji su pomogli našem Sanjinu u njegovom izrastanju u profesionalnog bilijar igrača.

“Tu prije svega moram istaći podršku koju mu redovno osigurava Kanton Sarajevo, Općina Stari Grad, Grad Sarajevo...”, naglasio je njegov menadžer Ramiz Turulja.

Naredno takmičenje seniora je u Japanu već za nekoliko dana.

“Konkurencija je izuzetno jaka, a Japan Open je mjesto gdje nastupa 128 najboljih igrača svijeta”, najavio je Pehlivanović te dodao kako želi da postane najbolji igrač na svijetu i da će to pokušati da napravi do kraja kalendarske godine.

Premijer Konaković i ministar Kurić čestitali su Sanjinu na uspjesima i zaželili mu da i dalje postiže najbolje rezultate.

„Kanton Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta i ubuduće će podržavati uspješne mlade sportiste, kao što si i ti, a koji na najbolji način reprezentuju našu državu u Evropi i svijetu“, naglasio je ovom prilikom premijer Konaković.

I ministar Kurić je naveo kako smo zemlja sa mnogo sportskih talenata, kao i da se veliki broj naših sportista vraća se sa medaljom sa prestižnih evropskih i svjetskih takmičenja.

“Upravo takve sportiste, među kojima je i naš Sanjin treba nagraditi i tako im dati motivaciju da nastave u tom smjeru“, istakao je ministar Kurić.