Vlada Kantona Sarajevo

Izmjene saobraćaja u ulicama Cicin Han, Gornja Breka i Hakije Kulenovića

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavještavaju da će od sutra na snazi biti izmjene saobraćaja u ulicama Cicin Han, Gornja Breka i Hakije Kulenovića, na području općine Centar.

U ulici Cicin Han, u periodu od 15. do 30. oktobra 2021. godine, izvodit će se radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, zbog čega će biti zabranjen saobraćaj za motorna vozila na dijelu kolovoza gdje se izvode radovi. Preostali dio kolovoza ostaje slobodan za saobraćaj. Izmjena režima saobraćaja u ovoj ulici na snazi će biti od 00:00 do 24:00 sati.

Također, u periodu od 15. do 30. oktobra, od 08:00 do 16:00 sati, na snazi će biti etapne izmjene saobraćaja na lokalnoj saobraćajnici Gornja Breka, radi njene sanacije. Zabrana saobraćaja po etapama bit će u dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjeravanja saobraćaja alternativnim pravcima, osim vozila izvođača radova, kao i stanara i vlasnika objekata u pojasu navedene saobraćajnice.

Radi sanacije padine u pojasu saobraćajnice Hakije Kulenovića, u periodu od 15. oktobra do 11. decembra ove godine, trajat će cjelodnevne izmjene saobraćaja na ovom lokalitetu. Izmjene podrazumijevaju zabranu saobraćaja za motorna vozila na dijelu saobraćajne trake na kojoj se izvode radovi, dok će druga ostati slobodna za saobraćaj.

Izvođači radova dužni su postaviti neophodnu saobraćajnu signalizaciju i opremu na mjestu izvođenja radova.