Vlada Kantona Sarajevo

Izgradnja savremenog prihvatilišta za pse u Prači

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog preduzeća Veterinarska stanica Nirves Bulaja posjetili su danas prihvatilište za napuštene i izgubljene životinje u Prači gdje im je, između ostalog, detaljno predstavljen idejni projekt izgradnje novog savremenog prihvatilišta za pse.

Ministar Bašić je u razgovoru sa kolegama izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom menadžmenta Veterinarske stanice, kao i radom i brigom uposlenika prema psima.

Posebno je istakao važnost postojanja kontinuiranog praćenja rada prihvatilišta od strane nevladinih udruga i volontera koji se bave pitanjima zbrinjavanja pasa lutalica.

"Uvjeren sam da će izgradnja novog prihvatilišta biti završena u rekordnom roku, jer je to apsolutno u interesu zajednice. Prilikom posjete smo se uvjerili da su poboljšani uslovi za boravak, kao i da psi dobijaju kvalitetnu ishranu", rekao je ministar Bašić.

Tender za izbor izvođača za izgradnju trebao bi biti raspisan krajem ovog mjeseca.

Ministarstvo privrede je za prvu fazu izgradnje izdvojilo sredstva u iznosu od milion KM, dok će za drugu fazu iz budžeta za narednu godinu biti izdvojeno 1.405.000 KM, a sve na osnovu ranije izrađene studije izvodljivosti.