Vlada Kantona Sarajevo

Ispraćaj bh. olimpijaca u Tokijo: Kanton Sarajevo sa pola miliona KM podržao njihove pripreme i put

Danas je u Olimpijskom komitetu BiH upriličen ispraćaj naših olimpijaca na XXXII Ljetne olimpijske igre koje će se od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine održati u Tokiju.

U ime Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta KS prisutnim se obratio resorni ministar Samir Avdić koji je našim sportistima poželio što bolje sportske rezultate i uspjeh, sa željom da dostojanstveno i predano, u olimpijskom duhu, predstavljaju sebe i svoju državu na ovoj najvećoj svjetskoj smotri sporta.

On je ovom prilikom podsjetio da je Kantona Sarajevo sa 500 000 KM pružio ozbiljnu finansijsku podršku našem timu i sportistima.

„Vlada Kantona Sarajevo i ovo Ministarstvo su naše olimpijce i paraolimpijce podržali sa po 250 000 KM, za njihove pripreme i odlazak na Olimpijadu i Paraolimpijske igre, čime smo pokazali da smo jedini nivo vlasti u državi koji je odgovorno podržao naše najbolje sportiste. Svim takmičarima i našem olimpijskom timu upućujemo iskrene želje da u Tokiju postignu svoje najbolje rezultate“, poručio je ministar Avdić.

Podsjetimo, za tim Bosne i Hercegovine u Tokiju će nastupiti: atletičar Amel Tuka, judašica Larisa Cerić, bacač kugle Mesud Pezer, plivačica Lana Pudar, taekwondoist Nedžad Husić, streljačica Tatjana Đekanović i plivač Emir Muratović.