Vlada Kantona Sarajevo

Do kraja dana bit će objavljen spisak aplikanata kojima su odobrena sredstva iz oblasti sporta, ministar Alikadić pojasnio način isplate

Do kraja dana bit će objavljen spisak aplikanata koji su, po osnovu javnog poziva, dobili sredstva iz oblasti sporta za 2020. godinu od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, najavio je resorni ministar Kenan Alikadić. Spisak će biti objavljen na web stranici ovog ministarstva https://mks.ks.gov.ba/.

Ministar je pojasnio način isplate odobrenih sredstva, kao i razloge:

“Bitno je istaći da se radi o isplati dijela odobrenih sredstava po projektu, odnosno aplikantima će biti isplaćen dio odobrenih sredstva, dok će im ostatak biti dodijeljen onog trenutka kada realizuju projekt, odnosno opravdaju prethodno primljena sredstva. Nastavak finansiranja, dakle, ovisi isključivo od korisnika sredstava koji su krenuli u realizaciju projekta. Naglašavam, ne radi se o jednokratnoj isplati konačnog iznosa odobrenih sredstva, nego o postupnom finansiranju koje Ministarstvu omogućava da redovno i ažurno prati da li se projekti realizuju, kako se troše sredstva, te da li ona stižu do krajnjih korisnika za koje su namijenjena”, pojasnio je ministar Alikadić.