Najave događaja

Javna rasprava povodom Nacrta zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom - poziv za medije

Obavještavamo Vas da će SUTRA u /PETAK/ 21. jula 2017. godine/ u 10:00 sati u organizaciji Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo biti održana javna rasprava o Nacrtu zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, koji je usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Ovim povodom, prisutnima će se obratiti ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj i predstavnica Federalnog ministarstva zdravstva Marina Bera.

Press konferencija povodom prezentacije rezultata rada Vlade KS

Obavještavamo vas da će se SUTRA /ČETVRTAK/ 20. jula 2017. godine u 13:00 sati održati press konferencija na kojoj će premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministri u Vladi KS prezentirati rezultate rada Vlade Kantona Sarajevo u proteklih 25 mjeseci.

Press konferencija će se održati u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo vas da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

Potpisivanje Sporazuma o sufinansiranju "Regionalnog vodovoda Hojta - Bjelašnica - Igman" - poziv za medije

Obavještavamo Vas da će SUTRA u /SRIJEDU/ 19. jula 2017. godine u 11:00 sati ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić potpisati sporazum o sufinansiranju "Regionalnog vodovoda Hojta - Bjelašnica - Igman" sa načelnikom Općine Trnovo Ibrom Berilom.

Potpisivanje će se održati u hotelu "Han" na Bjelašnici.

Ministarstvo privrede će sufinansirati ovaj projekt u iznosu od 2.800.000,00 KM.

Konferencija za medije povodom završenog online upisa učenika u srednje škole - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se u UTORAK 18. jula 2017. godine u 10:00 sati održati konferencija za medije na kojoj će se prisutnim novinarima obratiti ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i direktor Univerzitetskog tele-informatičarskog centra (UTIC) Elmedin Selmanović. Povod ove konferencije je nedavno okončan online upis učenika u srednje škole na području Kantona Sarajevo.

U srijedu sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća - poziv medijima sa dnevnim redom sjednice

Obavještavamo vas da će se u SRIJEDU 19. jula 2017. godine sa početkom u 13:00 sati održati 62. sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Kantona Sarajevo. Sjednica će se održati u multimedijalnoj sali, u prizemlju zgrade Kantona Sarajevo.

                                                                                                              

Delegacija Kantona Sarajevo položit će cvijeće kod škole u Tarčinu - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će u PONEDJELJAK 17.07.2017. godine u 10:00 sati delegacija Kantona Sarajevo položiti cvijeće na spomen obilježje kod škole u Tarčinu /Općina Hadžići/.

Na to mjesto je prije 24 godine sa agresorskih položaja ispaljena granata od koje je poginulo sedmero, a lakše i teže ranjeno šestero naših sugrađana.

Ubijeni su: Adnan Aleta, Almasa Aleta, Omer Horman, Sanela Horman, Mustafa Nevesinjac, Mujo Svraka i Tanja Šiniković.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji na prevenciji institucionalizacije i deinstitucionalizacije osoba s invaliditetom u Kantonu Sarajevo - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će SUTRA u /PETAK/ 14. jula 2017. godine/ u 11:00 sati biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji na prevenciji institucionalizacije i deinstitucionalizacije osoba s invaliditetom u Kantonu Sarajevo.

Dnevni red nastavka 88.sjednice Vlade Kantona Sarajevo

Broj: 02-05-23190/17

Sarajevo: 10.07.2017. godine

PREDMET: Obavijest za nastavak 88. sjednice Vlade Kantona Sarajevo Obavještavamo Vas da će se, u skladu sa članom 19. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 36/14 - Novi prečišćeni tekst i 37/14 - Ispravka) nastavak 88. sjednice Vlade Kantona Sarajevo, održati u četvrtak 13.07.2017. godine sa početkom u 09,00 sati u prostorijama Kantona Sarajevo - mala sala broj 129/I, na kojem će se razmatrati preostale tačke dnevnog reda, i to:

D N E V N I R E D

U organizaciji Ministarstva zdravstva KS održat će se Javna rasprava o Nacrtu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će SUTRA u /ČETVRTAK/ 13. jula 2017. godine/ u 10:00 sati u organizaciji Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo biti održana javna rasprava o Nacrtu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih proizvoda i ostalh proizvoda za pušenje.

Ovim povodom, prisutnima će se obratiti ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj, sekretar Federalnog ministarstva zdravstva Snježana Bodnaruk, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar.