Najave događaja

Delegacija Kantona Sarajevo položit će cvijeće na mjesto masakra u ulici Isevića sokak - poziv za medije

Obavještavamo Vas da će SUTRA u NEDJELJU 15. JANUARA 2017. godine u 10:00 sati delegacija Kantona Sarajevo položiti cvijeće u ulici Isevića sokak kod broja 23.

Na tom mjestu je prije 24 godine u redu za vodu, usljed rasprskavajućeg dejstva tri granate koje su ispaljene sa agresorskog položaja, poginulo osmero naših sugrađana, dok ih je teže i lakše ranjeno 19.

Izložba pristiglih radova na konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Spomeničkog kompleksa Tunela D-B - poziv medijima

Obavještavamo vas da će SUTRA (ČETVRTAK) 12. JANUARA 2017. godine SA POČETKOM U 17:00 SATI biti otvorena izložba pristiglih radova na konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Spomeničkog kompleksa Tunela D-B.

Ovom prilikom bit će uručene i nagrade autorima najboljih konkursnih radova. U isto vrijeme, svi zainteresovani autori imat će mogućnost uvida u dokumentaciju Komisije, odnosno zapisnike o evaluaciji i selekciji pristiglih radova.

Ministar Fišo i direktor Halilović potpisat će pojedinačne Ugovore o stipendiranju sa po pet predstavnika učenika, studenata i djece bez oba roditelja - poziv medijima

Obavještavamo vas da će se SUTRA (SRIJEDA) 28. DECEMBRA 2016. godine U 12:00 SATI ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i direktor Fonda KS za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata „IKRE“ Smajo Halilović potpisati pojedinačne Ugovore o stipendiranju sa po pet predstavnika učenika, studenata i djece bez oba roditelja.

Potpisivanje Sporazuma o visini osnovice za obračun plaće u 2017. godini za djelatnosti srednjeg obrazovanja i ustanove kulture u Kantonu Sarajevo-poziv medijima

Obavještavamo vas da će SUTRA /SRIJEDA/ 28. DECEMBRA 2016. godine u 09:00 sati premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković potpisati Sporazum o visini osnovice za obračun plaće u 2017. godini za djelatnosti srednjeg obrazovanja i ustanove kulture u Kantonu Sarajevo sa predsjednikom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH-Kantonalni odbor KS Farukom Bešlićem.

Potpisivanje Sporazuma održat će se u sali 129, na prvom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

Potpisivanje Projektnog zadatka za izradu idejnog arhitektonskog i saobraćajnog rješenja i izvedbenih projekata svih faza objekta javne podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska u Novom Sarajevu-poziv medijima

Obavještavamo Vas da će SUTRA /PETAK/ 23. DECEMBRA 2016. godine u 10:30 sati ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija potpisati Projektni zadatak za izradu idejnog arhitektonskog i saobraćajnog rješenja i izvedbenih projekata svih faza objekta javne podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska u Novom Sarajevu.

Okrugli sto o temi „Ratno novinarstvo: Uloga medija i medijskih radnika u odbrani BiH“ - poziv medijima

Obavještavamo vas da će se SUTRA (ČETVRTAK) 22. DECEMBRA 2016. godine SA POČETKOM U 09:30 SATI održati Okrugli sto o temi „Ratno novinarstvo: Uloga medija i medijskih radnika u odbrani BiH“ u multimedijalnoj sali Fonda memorijala, ulica Širokac 22, naselje Kovači. Organizatori ovog okruglog stola su Udruženje/udruga „BH novinari“ i Fonda memorijala, a organizira se kao posljednja ovogodišnja aktivnost u okviru manifestacije „Odbrana BiH - Igman 2016“.