Vlada Kantona Sarajevo

Predsjedavajući Skupštine KS Sejo Bukva: Donacija Fondaciji Donna Ares

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Sejo Bukva uručio je danas donaciju Donni Ares predsjednici Fondacije za pomoć osobama oboljelim od raka i drugih malignih bolesti, koja je zvanično sa radom počela krajem februara ove godine.

    „Ova donacija je mali znak pažnje i podrške vašoj fondaciji.Ništa nije vrijednije od zdravlja, a ono, nažalost nerijetko ovisi o novcu“, kazao je predjedavajući Bukva te zaželio Donni Ares uspješan i brz oporavak, uz iskreno nadanje da je najteži dio borbe kroz koju je prošla sada iza nje te da je čekaju ljepši i bolji dani.

    Bosanskohercegovačka kantautorica Azra Kolaković, uz podršku supruga Džavida Ljubovcija, pokrenula je Fondaciju, koja će prikupljati novac za ljude koji se suočavaju sa opasnom bolešću a nemaju mogućnosti da sami  kupuju potrebne medikamente.

    „Shvatila sam da kroz svoju bolest mogu i drugima pomoći. Budući da moram samofinansirati veoma skup lijek za hemoterapiju, koji mi je neophodan u borbi protiv raka, a koji u mom slučaju nije na esencijalnoj listi, odlučila sam se na osnivanje Fondacije“, rekla je ovom prilikom Kolaković te dodala da bolest nije bauk, ona je sinonim za ljubav, podršku, suosjećajnost i zajedništvo.

    „Voljela bih kada bi ova donacija podstakla i druge koji imaju mogućnost, da dio svojih prihoda namijene fondacijama jer ta sredstva se usmjeravaju na liječenje teško oboljelih“, poručila je Kolaković.